Építészet Közösségfejlesztés Oktatás Önkéntesség

A tanpói napiskola az ArchDaily idei “Building of the Year Awards” előzetes listáján

  • január 24, 2018
  • By

Nagy büszkeségünkre bekerültünk az ArchDaily idei Building of the Year Awards előzetes listájára a tanpói egytermes napiskolával. Egy rövid, 8 napos időszak áll rendelkezésre, hogy jogosultságot szerezzük a jelölésre. Köszönjük, ha szavazatotokkal* hozzájárultok a Csoma jóhírének gyarapításához.

 

A tanpói iskola tervezése, építése igazi közösségi projekt volt, amelyen a falu lakossága, az Csoma Szobája Alapítvány csapata és a Sight to Sky közössége együttes erővel dolgozott. Az igényfelmérés során világossá vált számunkra, hogy milyen hiánypótló a tanpóiak számára a passzív szolár tanterem. A napokban érkezett helyi beszámoló alapján valóban egy nélkülözhetetlen infrastrukturális fejlesztés volt a tanpói téli oktatás beindulásához. Az épület tervezésénél, kivitelezésénél a funkcionális megfontolások elsőbbséget élveztek, ugyanakkor nagy megtiszteltetés, elismerés a designra nézve is, hogy az ArchDaily nemzetközi szakmai platform Building of the Year díjára jelölhetőségi jogosultságot kaptunk. Összességében a tanpói egytermes szolár épület hatalmas mérföldkő az alapítvány életében, amelynek megvalósulását minden támogatónknak köszönünk, kiemelten a Sight to Sky-nak.

 
 2018 januárjában, a tanpói gyerekek már használják a napenergiával felfűtött tantermet

 

*A szavazáshoz: regisztrálj az e-mailcímeddel az archdaily.com oldalon, majd a regisztráció megerősítését követően az alábbi linken tudod a Tanpo Solar School projektet jelölni az Educational Architecture kategóriában.