“Az élményt azonban nem szabad összetéveszteni a merőben érzelmi hangulattal, amelyből hiányzik a megértés törekvése.
Az igazi élményben a tudatos megismerés éppen olyan nélkülözhetetlen elem, mint az ösztönös beleérzés.”

Baktay Ervin, orientalista, Csoma életének kutatója

Csoma nyomában

 

separator_gradient_orange

Miért utazz velünk

A Csoma Szobája Alapítvány munkássága során közel 400 önkéntes jutott el eddig Zanglába. Ez az utazás sokuknak megváltoztatta az életét, formálta szemléletét. A régió gazdag kulturális örökségét, a fenntartható fejlődés, a társadalmi szerepvállalás, és a közösségi összefogás ügyeit egy lélegzetelállító és különleges utazás során megtapasztalni olyan élmény, amely jóval többet nyújt, mint egy átlagos turistaút.

 

Csoma nyomában – Útleírás

A Csoma Nyomában utazás keretében a résztvevőknek lehetőségük nyílik, Kőrösi Csoma Sándor saját szavaival: a székely-magyar Erdélyből („Siculo-Hungarian of Transylvania”) nyelvtudós, könyvtáros, a tibetológia megalapítója, a tibeti-angol szótár megalkotója nyomdokaiban, megtapasztalni az utazása során átélt élményeket, és megismerni a munkájának és utazásának helyszíneit.

>>A RÉSZLETES ÚTLEÍRÁS LETÖLTHETŐ INNEN<<

 

ELSŐ SZAKASZ  / AZ INDUS-VÖLGYI BUDDHISTA KULTÚRA

1.nap  // Találkozó Leh-ben: Leh palota + LAMO művészeti központ + Shanti sztúpa
2.nap // Kolostorok: Phyang + Shey + Thiksey
3.nap // Kolostorok: Matho + Stakna + Hemis
4.nap // Chemrey + Pangong
5.nap // Saspol +Alchi

 

MÁSODIK SZAKASZ / A ZANSZKÁR ÉS A SZURU-VÖLGY 

6.nap // Lamayuru + Mulbek  + Kargil
7.nap // Rangdum + Padum
8.nap // Zangla
9.nap // Zangla + Padum + Kalbok – Dzsipp

HARMADIK SZAKASZ /  DARCHA-TREK EXPEDÍCIÓS TÚRA

Utunk harmadik szakaszában egy magashegyi expedíciós túra keretein belül dzsippel és gyalogosan, helyi túravezető és lovas hordár kíséretében tesszük meg a visszafelé vezető Padum-Darcha útvonalat.

10.nap // Kalbok- Pukhtal – Purne / Gyalogtúra #01 nap
táv: 20 km
szint: 300 m emelkedés
idő: 5-8 óra

11.nap // Purne – Testa / Gyalogtúra #02 nap
táv: 15 Km
szint: 100 m emelkedés
idő: 3-6 óra

12.nap // Testa – Kargyak / Gyalogtúra #03 nap
táv: 18 Km
szint: 300 m emelkedés
idő: 4-7 óra

13.nap // Kargyak – Lakhang (Shingu La Base Camp) / Gyalogtúra #04 nap
táv: 18 Km
szint: 400 m emelkedés
idő: 5-8 óra

14.nap // Lakhang – Shingu hágó (5095 m) / Gyalogtúra #05 nap / Manali – Dzsipp
táv: 11 Km
szint: 700 m emelkedés
idő: 2-4 óra

15.nap // Manali

16.nap // Manali – Kullu – hazaút
Az utolsó nap délelőtt megreggelizünk Old Manali egyik békés folyóparti kávézójában, majd búcsút veszünk Himalájai utunktól és dzsipekkel a közeli Kullu repterére utazunk.

Árak / 2019-es szezon

6 résztvevővel: 750.000 Ft/Fő
7 résztvevővel: 730.000 Ft/Fő
8 résztvevővel: 690.000 Ft/Fő
+egyágyas felár: 250.000 Ft/Fő

Az ár tartalmazza: Szállás 3-4 csillagos szállodákban / Helyi közlekedés / Repülőtéri transzferek Indiában / Napi 1 étkezés (reggeli) / Zanglában és a túra alatt napi 3 étkezés / Katonai védelem alatt álló területek engedélyei / Két magyar kísérő / Helyi túravezető és csomagszállító / Camping felszerelés, camping díjak, a magashegyi túra alatt expedíciós kényelem és teljes ellátás / Zanglában családi szállás / Programbelépők

Az ár nem tartalmazza: Repülőjegy / Vízum / Biztosítás / Motorbérlés / Alkohol tartalmú italok / Ebéd, vacsora / Túrához szükséges saját alapfelszerelés (ruházat, kulacs, stb.)

Dátumok / 2019-as szezon

2019. augusztus 19-én érkezés, közös találkozó Leh-ben
2019. szeptember 3-án hazaindulás Kullu-ból

A repülőút és a kiutazás-, valamint a hazautazás  szervezése egyénileg történik, de tudunk benne segítséget nyújtani. A kiutazó csapattal lesznek Budapesten felkészítő események, ahol lehetőség lesz összeszervezni a kiutazó csapat repülőútját.

Kapcsolat

Forduljon hozzánk bizalommal a további részletekért a csomasroom@gmail.com e-mailcímen vagy a jobb oldali sávban található Csoma  nyomában utazás / Csapatépítő túra gombokra kattintva.

 

Az elmúlt évek tapasztalatai arra ösztönöztek minket, hogy olyan támogatói utakat szervezzünk, melyek során a résztvevők

mélységében ismerhetik meg a helyi kultúrát

– megtapasztalhatják a hagyományos, önfenntartó ladaki életmódot és annak értékeiteit

– megismerhetik az alapítvány munkáját

részt vehetnek fenntartható fejlesztésekben önkéntesként, és láthatják munkájuk, támogatásuk eredményét.

Élményközpontú utazásokat minimum 16 napban tudunk szervezni egyénre optimalizált szolgáltatásokkal. Az utazások során a résztvevők betekintést nyerhetnek a régió kulturális életébe, hétköznapjaiba, megtapasztalhatják a himalájai táj csodáit, valamint megismerhetik Kőrösi Csoma Sándor Ladakhoz kapcsolódó munkásságát.

Csapatépítő túra

Egyéni ajánlatért forduljon hozzánk bizalommal. Célorientált, humán- és szervezetfejlesztő, csapatépítő tréningek szervezését és lebonyolítását is vállaljuk. Tapasztalataink szerint a ladaki környezet, az extrém körülmények és kihívások nyújtotta tapasztalások, valamint a tudatos fejlesztés házasítása hatékony eszköz lehet céljaink vagy problémáink feltérképezésére, megértésére és megoldására.

CSOMA NYOMÁBAN UTAZÁS 2019

Az utazás ideje:
2019. augusztus 19: találkozó Leh-ben
2019. szeptember 3: Hazaút Kullu-ból

Az ár tartalmazza:
Szállás 3-4 csillagos szállodákban / Helyi közlekedés / Repülőtéri transzferek Indiában / Napi 1 étkezés (reggeli) / Zanglában és a túra alatt napi 3 étkezés / Katonai védelem alatt álló területek engedélyei / Két magyar kísérő / Helyi túravezető és csomagszállító / Camping felszerelés, camping díjak, a magashegyi túra alatt expedíciós kényelem és teljes ellátás / Zanglában családi szállás / Programbelépők

Az ár nem tartalmazza:
Repülőjegy / Vízum / Biztosítás / Motorbérlés / Alkohol tartalmú italok / Ebéd, vacsora / Túrához szükséges saját alapfelszerelés (ruházat, kulacs, stb.)

Egyéni igényekre szabott utazásokat is szervezünk, testreszabott ajánlatért vegye fel velünk a kapcsolatot.

 

Ladak-Zanskar-TamogatoiTura-2018

Az utazásokból befolyó nyereség a Csoma Szobája Alapítvány alaptevékenységét támogatja, ezáltal az Alapítvány költségvetésében társadalmi vállalkozási pillérként jelenik meg. Emellett célunk, hogy az utazások szervezésébe a következő évek során bevonjuk a helyi közösséget, akik ezáltal nemcsak jövedelemre tesznek szert, de képessé válhatnak arra is, hogy később a turizmusban önálló munkavállalóként vagy vállalkozóként jelenjenek meg.