Hír

Hazaértek a téli önkénteseink Zanglából!

  • február 15, 2017
  • By

Hamarosan részletesebb beszámolóval is jelentkezünk, de a legfontosabb, hogy épségben hazaértek a majdnem egy hónapra nyúlt téli látogatásból önkénteseink.

A túra célja elsősorban az volt, hogy felépült Napiskola működését vizsgálják a téli időszakban. Leginkább az érdekelt minket, hogy valóban zajlik-e tanítás a tantermekben, és ha igen, mennyire vannak a helyi diákok és tanárok megelégedve az iskolaépület nyújtotta komforttal.

Mivel téli időszakban az egyedüli bejutási lehetőség Zanglába a részben befagyott Zanszkár folyó jegén át vezet, csak olyan önkéntesek között hirdettük meg a lehetőséget, akik már jártak Zanglában, rendelkeznek alapvető helyismerettel, és fizikailag is alkalmasnak tűntek egy extrém körülmények között zajló túra túlélésére.

Az iskolaépítés ötlete 2011-ben, egy hasonló téli túrán merült fel. Azóta felépítettünk négy tantermet, egy tanári szállást és egy mellékhelyiséget, de nem volt első kézből információnk arról, hogyan is működik valós körülmények között az épületegyüttes.

Amíg a részletesebb beszámoló érkezik, addig is csodáljuk meg a Zanglai Palotát és környezetét télen.