Kedves Érdeklődők!

A 2017-es nyári szezonra a jelentkezés január 15.-én éjfélkor lezárult. Köszönjük mindenkinek a jelentkezést, kereken 4-szeres túljelentkezést sikerült elérni, ez megfelel a korábbi évek gyakorlatának.

További részletekkel a személyes interjún és kiválasztás esetén a felkészítő tréningeken szolgálunk. A jelentkezők nagy számára való tekintettel csak a jelentkezési lap alapján alkalmasnak ítélt jelentkezőket hívjuk be interjúra, kérjük ezt fogadjátok megértéssel!

A 2017-es szezon alábbi nyári munkálataira várunk önkénteseket:

1. Állagmegőrzési munkálatok a Zanglai királyi palotában, Zangla.
2. Napiskola építésének folytatása, kortárs ladaki épület helyi anyagokból, Zangla.
3. Tanítás általános iskolában, angol beszélt nyelvet, testnevelést, készségtárgyakat, matematikát, természettudományokat, Zangla.

Létszámkorlát

Idén az egyidőben Zanglában tartózkodó önkéntesek számát 15-ben maximáljuk. Az oktatásra jelentkezők közül pedig egyszerre legfeljebb 3 fő tartózkodhat kint, kivéve a rövid váltás közbeni pár napos átfedést.

Időpreferencia

A legrövidebb kinttartózkodás marad 2 hét, de nagy előnyt élvez az, aki egy hónap, vagy annál hosszabb periódusra jelentkezik. Az oktatásra jelentkezőknél az 1 hónap a minimum, de a 2-3 hónapos jelentkezők részesülnek előnyben. Szintén nagyobb hangsúlyt helyezünk a pontosabban kiszámítható érkezésre és az önkéntesek érkezésének/távozásának összehangolására. Az oktatásban ez különösen fontos. A rendelkezésre álló dátumok 01.06.2017. és 31.08.2017. között szabadon választhatóak. Ez a jelentkezők függvényében később változhat. Érdemes annyit tudni a dátumokról, hogy Június nagyjából az előkészítésekkel telik, az időjárás ekkor még kiszámíthatatlan, az építőanyagok elérhetősége és Zangla megközelíthetősége szintén. Júliusban már zajlik a tervezett munka, és augusztusban már minden olajozottan folyik.

Költségek

A helyszínre jutás költségeit minden önkéntes maga állja. Mielőtt beadod a jelentkezést, kérjük gondolt át, rendelkezésedre fog-e állni a kijutáshoz szükséges minimum 1000 euró, ami a repjegyet és az Indián belüli utazást fedezi!
A szállás és ellátás hozzájárulás változatlan marad a tavalyi évhez képest, 30 ezer forint, ami fedezi korlátlan ideig a szezonban a kinti szállást és ellátást. Nemzetközi viszonylatban ezzel még mindig az egyik legolcsóbban elérhető önkéntes lehetőséget nyújtjuk. Ezt a végleges kiválasztás után, de még a kiutazás előtt kell a CsSzA bankszámlájára vagy online Paypal számlájára eljuttatnod. Ebből napi kétszeri étkezést, szállást kapsz helyi családnál, a nyár folyamán korlátlan időre, ameddig dolgozol, egy Csomás pólót a méretedben, év végén egy naptárat és egy oklevelet is kapsz, amelyiken igazoljuk az általad végzett munkát angol és magyar nyelven. Ez két heti tartózkodásodat fedezné, de ezzel kívánjuk ösztönözni a hosszabb maradást, hogy a két hét utáni költségeidet mi álljuk.

Önkéntes Jelentkezés 2017-re lezárult!

Önkéntes jelentkezés: 2016.12.16 – 2017.01.15.
Önkéntes interjúk: 2017.01.20 – 2017.02.20.
Önkéntesek értesítése: 2017.02.28.

Küldj egy képet magadról!